Gasgebruik.

Uw gasgebruik is afhankelijk van de grootte van uw huis en mate van isolatie. De verwarming is eigenlijk niet meer dan de compensatie van het verlies van warmte van uw huis. Gaat er meer warmte verloren door de muren en ramen dan de zon uw woning verwarmt, springt de centrale verwarming bij om de temperatuur aangenaam te houden. Hoe groter het contact met de omgeving, hoe meer verlies. Het is dus in eerste instantie de bedoeling dit verlies zo klein mogelijk te houden door isolatie van spouw, dak en vloer, en dubbel- of drievoudig glas. Dan is het zaak om zo veel mogelijk warmte, dus een zo hoog mogelijk rendement uit de aanwezige voorzieningen te halen, zoals uit de veel gebruikte combi-ketel.

Door de efficiëntie van uw verwarming te verhogen, profiteert u het hele stookseizoen van een lager gasgebruik. Zelfs bij huizen waar vanwege welke oorzaak ook weinig of niets aan isolatie gedaan kan worden, zijn er mogelijkheden om efficiënter te stoken. Dit kan met de tegenwoordige ketels goed en efficiënt geregeld worden, waardoor er zo min mogelijk door de schoorsteen verloren gaat.

Het gasgebruik van een huishouden bestaat voor een deel uit het verwarmen van tapwater. Door minder lang te douchen en de juiste instelling van de ketel kan veel bespaard worden. Een thermostaatkraan kan helpen de douchetijd te verkorten. Het douchewater heeft zo sneller de juiste temperatuur.

U kunt mij, Ron Koenigs, om advies vragen via telefoonnummer 06-40719081 of door een e-mail te sturen naar info@eneffcom.nl.