Elektriciteitsgebruik.

Uw elektriciteitsgebruik is in grote lijnen afhankelijk van het aantal personen in huis. De grootverbruikers als de wasmachine, -droger en vaatwasser raken met meer personen in huis sneller vol om hun werk te gaan doen. Andere verbruikers als bijvoorbeeld uw TV wordt vaker door meerdere personen gebruikt, zonder dat daardoor meer elektriciteit wordt gebruikt, waardoor het gebruik per persoon lager ligt. Al staat er tegenwoordig op elke kamer een TV en worden daar naar ieders wens programma’s bekeken. Verdere apparaten gebruiken vanwege hun minder frequente gebruik minder energie.

En toch kan het totaalgebruik elektriciteit efficiënter. Efficiënter buiten dat u het licht uit doet waar niemand is. Buiten dat u laders uit het stopcontact haalt.

Het elektriciteitsgebruik van een gemiddeld gezin (2,2 personen) is 3500 kWh per jaar. Als u al duidelijk minder gebruikt dan dit bent u al goed bezig, maar als u overal op zou letten kan dit gebruik veel lager. De werkelijkheid ligt ergens in het midden, het moet wel leuk blijven om te doen en aangenaam blijven in huis.

U kunt mij, Ron Koenigs, om advies vragen via telefoonnummer 06-40719081 of door een e-mail te sturen naar info@eneffcom.nl.